Winkelwagen

Mountainbikeroute Urkerbos MTBroute

Het Urkerbos op Urk is een prachtige plek om te mountainbiken. Het biedt uitdagende routes voor zowel beginners als gevorderden, met verschillende terreinen en obstakels om te overwinnen.
De mountainbike route in het Urkerbos is ongeveer 8 kilometer lang en voert je door het mooie boslandschap. Het parcours is goed onderhouden en is geschikt voor zowel hardtail als full-suspension mountainbikes. De route is bewegwijzerd met bordjes en markeringen, zodat je altijd weet waar je heen moet.

De route begint bij de parkeerplaats bij het speelbos en voert je vervolgens dwars door het bos en langs een aantal mooie kleine waterpartijen. Onderweg kom je enkele technische secties tegen, zoals steile afdalingen, scherpe bochten en obstakels zoals boomwortels en stenen. Dit maakt de route uitdagend en spannend voor de meer ervaren mountainbikers.
Naast de technische secties biedt de route ook prachtige vergezichten over het Urkerbos en de omliggende velden. Er zijn verschillende mooie plekjes waar je even kunt pauzeren en van het uitzicht kunt genieten.

De MTBroute in het Urkerbos is een gratis toegankelijke fietsroute te Urk en is het hele jaar door geopend. Deze fietsroute is een geweldige manier om de natuur te verkennen en tegelijkertijd aan je conditie te werken. Zorg er wel voor dat je altijd veiligheid voorop stelt. De juiste beschermende uitrusting kan je natuurlijk kopen bij Kramers Tweewielers, de allround bikeshop voor Urk en omstreken.

Kortom, als je op zoek bent naar flitsende mountainbike om het Urkerbos te verkennen is het zeker de moeite waard om bij de Kramer Tweewielers rijwielwinkel langs te gaan! We hebben ruime keuze en kunnen je voorzien van passend advies. 

Gratis verzending

Via een persoonlijke koeriersdienst

Proefrit doen?

Kom langs in onze showroom!

Fietsen met garantie

We hebben een eigen reparatiewerkplaats!

100% veilige betaling

Via je eigen bank met iDeal